Skip to content
FINA_Shanghai2011_touchpads-1

Tijdwaarneming heeft menigmaal voor onrust en discussie gezorgd bij belangrijke evenementen. Deel 1

Lees artikel

Tijdwaarneming heeft menigmaal voor onrust en discussie gezorgd bij belangrijke evenementen. Deel 1

Tijdwaarneming heeft menigmaal voor onrust en discussie gezorgd bij belangrijke evenementen. Deel 1

De Olympische uitslag van de 100 meter vrije slag heren in Rome 1960 is een verhaal apart geweest en dat had tot gevolg dat in de aanloop naar Tokio 1964 het Japanse Seiko werd ingeschakeld om elektronische tijdwaarneming (ET) te ontwikkelen. De boodschap was duidelijk: ieder geval twee cijfers, liefst drie achter de komma registreren. De techniek was bepalend, wanneer het menselijk oog faalde, en niet de scheidsrechter of een jury van aankomst