Skip to content

VRAAG DE REDACTIE

review

Van alles wat. De magie van Radio

Rated 4 out of 5

Vet leuke podcast

Rated 5 out of 5

Mooie verhalen over talent

Rated 5 out of 5
BINNENKORT ONLINE Albert Smit
Albert rondde zijn studie Bewegingswetenschappen in 2002 af aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. In zijn laatste jaren had hij zich al gespecialiseerd in prestatie-optimalisatie in de topsport, getuige zijn literatuurstudie naar kleding voor optimale prestatie bij langlaufen en zijn onderzoeksstage naar de optimale energieverdeling bij de individuele achtervolging bij het baanwielrennen.
BINNENKORT ONLINE Janneke Pieterson
Janneke Pieterson is de oprichter van Sportkeuken. Sinds 15 jaar is Janneke Pieterson werkzaam als allround sportdocent binnen diverse sportscholen in en rond Utrecht. Daarnaast is zij meerdere jaren werkzaam geweest als freelance chefkok. Van 2012-2015 heeft zij vier seizoenen gekookt voor Team Giant-Alpecin tijdens o.a. De Tour de France en de Vuelta. Haar passie voor sport en koken combineert zij met advies op maat. Janneke Pieterson is diëtist, sportdiëtist en freelance chefkok voor sporters gevestigd te Utrecht en Bunnik. Zij heeft de vier jaar durende opleiding Voeding en Diëtetiek, post-hbo sportdiëtetiek en Master in coaching van het Johan Cruijff instituut afgerond.
Binnenkort ONLINE Marcel Wouda
Marcel Wouda is een van de succesvolste zwemmers van Nederland. Zo heeft Marcel vele nationale en internationale titels veroverd. Marcel Wouda is zwemcoach geweest van o.a. Pieter van den Hoogenband, Maarten van der Weijden en Femke Heemskerk. Momenteel is hij hoofdcoach topzwemmen bij de KNZB van onder andere Olympische gouden medaille winnaars Sharon van Rouwendaal, Ranomi Kromowidjojo en Ferry Weertman.
BINNENKORT ONLINE Ester Peijenburg

Niet al te blij en teleurgesteld. Dat is het gevoel dat opgeroepen wordt als ik terugdenk aan die momenten uit mijn talentvolle jeugd. Mijn motivatie om te presteren werd uiteindelijk niet meer gevoed door het plezier in het spelletje. Ik stond iedere keer weer opnieuw stijf van de spanning wanneer ik moest presteren. Iets wat me uiteindelijk toch parten speelde. En daarbij waren er in die tijd ook echt momenten dat ik bang was om het gesprek aan te gaan met mijn trainer/coach. De verhoudingen klopten gewoonweg niet. Ik heb in die tijd mensen weg zien gaan bij coaches, maar ook volledig zien stoppen, omdat zij hier niet mee konden omgaan.

En nota bene nadat ik zelf gefaald had om een topsport-carrière te bereiken, keek ik als zus van, langs de zijlijn toe hoe mijn broer mijn droom ging leven. Want niet ik, maar juist hij redde het naar de landelijke top.

Met mijn ouders sprak ik hier niet over en zij niet met mij.
Zij hadden gewoonweg geen idee…

BINNENKORT ONLINE Karsten Gilhuis
Karsten Gilhuis, Jurist, schrijver van "de overtreding" en het sportgevoel van de week
Binnenkort ONLINE Koen Nelson
Koen Nelson houdt is een jonge talentvolle golfpro die zich bezig met het geven van clinics en is gespecialiseerd in het geven van jeugdlessen. Het is voor mij vooral belangrijk dat er een goede connectie is tussen mij en de Golfer. Als deze er is kan er optimale leer situatie gecreëerd worden. Daarom kan ik mij zeer goed aanpassen aan de doelgroep en de doelstelling die de Golfer heeft. Ik ben een sociale man die open staat om nog bij de leren want de golfsport ontwikkeld nog steeds. Daarbij heb ik gemerkt dat elke professional zijn eigen visie heeft over de swing. De mijne is dat ook om de juiste ‘correctie’ te zoeken die bij de Golfer past, Want dit kan voor iedereen anders zijn. Dit zal makkelijker worden meer ervaring op te doen
VERWACHT 2022 Stijn Appel
Stijn Appel ik ben een 24-jarige wielrenner uit Spanbroek. Op 15-jarige leeftijd kreeg ik de kans om de oude mountainbike van mijn vader een keer te gebruiken. Ik had veel plezier in het mountainbiken en begon al snel met het rijden van een lokale competitie. Na 2 jaar ben ik wat serieuzer gaan trainen en kwam ik terecht bij mijn huidige trainster Ariëlle Boek. Samen hebben wij gestaag stappen kunnen zetten en het lukte om bij mijn eerste NK marathon direct 5e te worden. Hoewel ik ben begonnen als een crosscountry-racer heb ik mij de afgelopen jaren ontwikkeld als marathonracer en in beide disciplines mooie resultaten kunnen behalen. Na vele mooie jaren op de mountainbike is tijd voor een nieuwe uitdaging. In 2020 zal ik als wielrenner actief zijn voor het à-Bloc Pro Zero Cycling Team. à-Bloc CT maakt het mogelijk voor mij om dit nieuwe geven mij de mogelijkheid om dit nieuwe avontuur aan te gaan op de weg.
VERWACHT 2022 Luc Kroon
Luc Kroon (30 augustus 2001) is een Nederlands zwemmer gespecialiseerd in de 200, 400 en 800 meter vrije slag. Kroon heeft getraind onder leiding van André Buijs, Ronald Stolk en Kees Robbertsen. Hij maakte zijn debuut in een groot internationaal toernooi tijdens de Europese kampioenschappen 2020 in Boedapest. Daar zwom hij met de estafetteploeg de series van de 4 x 100 meter vrije slag gemengd, die Nederland uiteindelijk het zilver opleverde in de finale. Tijdens de Europese kampioenschappen kortebaanzwemmen 2021 zwom Kroon naar het goud op de 400m vrije slag en verbeterde zijn eigen Nederlandse record met een tijd van 3.38,33.
VERWACHT 2022 Kim Groeneveld
Geboren in januari 2001. Ik ben begonnen met zwemmen bij ZV Waterland uit Monnickendam, bij deze vereniging begon ik als recrearant. Na een jaar ben ik gevraagd om bij de wedstrijdselectie te trainen, dit heb ik vele jaren met plezier gedaan. Ik ben in 2011 overgestapt naar Ed-Vo uit Volendam, een grotere zwemvereniging waar ik meer kon trainen. Ik heb aan meerdere NJJK’s (Nederlands Junioren en Jeugd Kampioenschap) mogen meedoen. Ik ben benaderd door Ronald Stolk om aan te sluiten bij de TC Alkmaar (Talenten Centrum). Ik heb als atleet mogen meedoen aan het ICG (International Childeren Games), een hele bijzondere ervaring, waar ik trots op terug kijk. Daarna in het RTC Triathlon gezeten en deelgenomen aan verschillende NK's en ETU wedstrtijden
VERWACHT 2022 Wouter Hebbink
Wouter Hebbink heeft een B. in bewegingsonderwijs. Expertise en ervaring in sportstimulatie bij kwetsbare jeugd. Hij heeft gewerkt als ambulant begeleider in de jeugdzorg, als sportconsulent en teamleider bij de gemeente Nijmegen. Als ondernemer ervaring in diverse domeinen waaronder sport, bewegen, ICT, agrarische sector en communicatie. Wat heeft hem geïnspireerd? Ontwikkeling gaat over vertrouwen in jezelf en in de ander. Het gaat over elkaar ruimte geven om te excelleren en elkaar waarderen. Samenwerking als basis voor vooruitgang. Geluk en inspiratie zit soms in de kleine dingen! Kijk naar zijn inspirerende video, dan je weet wat Wouter bedoelt.
VERWACHT 2022 Robert Slippens
Met een indrukwekkende sportcarrière in het baanwielrennen kan Robert zeggen dat hij dromen heeft kunnen verwezenlijken. Als negen jarige jongen droomde hij ervan om een groot zesdaagse renner te worden, toen niet wetende dat hij viermaal achtereenvolgend als renner naar de Olympische Spelen (Atlanta, Sydney, Athene, Beijing) zal gaan. Helaas heeft hij een glansrijke carrière met 11 zesdaagse overwinningen, 3 EK en 3 WK medailles vroegtijdig moeten beëindigden vanwege een zwaar ongeval op de fiets. Na zijn periode als renner is Robert in het métier gebleven en heeft als bondscoach van het baanwielrennen de atleten klaargestoomd richting de Olympische Spelen van London 2012. Met de filosofie dat de atleet eigen “baas” is en dus ook zijn eigen grens bepaald, probeert hij zo bij eenieder het beste uit zichzelf te halen. Op het moment is Robert actief als ondernemer met compagnon Ronald Stolk bij Studio2 Communications, vormgevers met verstand van automatiseren. Hier proberen zij hun gedeelde passie voor de sport, naast software-ontwikkeling, design en vormgeving verder uit te breiden. Zo is Robert steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden om zichzelf maar ook de mensen om zich heen verder te laten ontwikkelen.
VERWACHT 2022 Matthijs Büchli
Büchli bleek op jonge leeftijd al talent te hebben voor het baanwielrennen. Zo werd hij in 2007 Nederlands kampioen bij de junioren op het onderdeel omnium. Een jaar later won hij de onderdelen sprint en de tijdrit van een kilometer. In 2012 brak hij door bij de senioren. Op 20-jarige leeftijd werd hij nationaal kampioen op de sprint. Zijn internationale doorbraak volgde een jaar later met brons op het onderdeel keirin op de wereldkampioenschappen in het Wit-Russische Minsk. In hetzelfde jaar won hij een wereldbekerwedstrijd op de keirin en op de teamsprint, samen met Hugo Haak en Nils van 't Hoenderdaal. Zijn grootste succes boekte Büchli in 2021 op de Olympische Spelen in Tokio. Samen met Jeffrey Hoogland, Roy van den Berg en Harrie Lavreysen won hij het toernooi. Büchli reed alleen mee in de kwalificatieronde, maar dat was genoeg om zich Olympisch kampioen te mogen noemen.
VERWACHT 2022 Koos van Dijk

Koos van Dijk is bekend geworden als manager van Herman Brood.  Hij was een tijdje drummer maar was te ongeduldig en ging dan maar muziekavondjes organiseren.

In 1976 ontmoette Van Dijk Herman Brood in Groningen. Hij regelde een gelegenheidsbandje voor Brood en liet hem optreden in zijn café in Winschoten. Een paar dagen later stond Brood weer voor de deur. Zou hij misschien bij Van Dijk in bad kunnen? Van het een kwam het ander en al snel was Van Dijk de manager van Brood. Hij kreeg de bijnaam Kolonel Koos (naar Colonel Parker, de manager van Elvis Presley); later werd hij Coach van Dijk genoemd. 

VERWACHT 2022 Eric Borrias
Verhalenverteller Eric Borrias behoort met meer dan 25 jaar ervaring tot een van de populairste vertellers van ons land. Treedt op in binnen en buitenland. Al dan niet in het Engels. In 2016 unaniem gekozen tot Vertelambassadeur voor Nederland en Vlaanderen. Aangesloten bij Theaterbureau het Verteltheater. Naast het spelen van voorstellingen, werkt hij als vertelcoach en regisseur. Voor het bedrijfsleven ontwikkelt hij steeds vaker maatwerkverhalen.
VERWACHT 2022 Patrick Pearson
Patrick Pearson is zwemcoach van een aantal Nederlandse topsporters. Van deze topzwemmers was Ranomi Kromowijojo de meest spraakmakende naam. Patrick staat erom bekend dat hij door middel van een goed en uitgebreid trainingsprogramma, doelen weet te bereiken.
VERWACHT 2022 Wouter van der Ploeg
“BETER WORDEN IS BELANGRIJKER DAN GOED ZIJN” is de visie van TalentNED waar wouter trainer is. Ze willen doorlopend jonge talentvolle Nederlandse sporters goed voorbereid naar het hoogste prestatieniveau brengen, zodat ze in de toekomst Nederlandse successen in de absolute top kunnen blijven vieren. Zij borgen dus de doorstroom naar de top. Daarmee bieden we jonge sporters een kans om een carrière in de topsport na te streven en daarmee hun droom te verwezenlijken.
VERWACHT 2022 Alain Clark
Alain Clark is geboren in Haarlem. Hij bezocht daar het Coornhert Lyceum. Hij woonde ook drie jaar in de Verenigde Staten om het vak te leren. In 2004 kwam Clarks eerste album uit, Alain Clark, met daarop zelfgeschreven Nederlandstalige nummers. Met de single Heerlijk scoorde hij een hit. Als producer werkte hij onder meer voor Ali B en produceerde hij het debuutalbum van Boris. Ook schreef en produceerde hij het noveltynummer Vakkenvuller, een Nederlandstalige bewerking van Eamons hit Fuck it (I don't want you back). Vakkenvuller werd ingezongen door Simon, die er in 2004 een top-10 hit mee scoorde in de Nederlandse Top 40. In 2004 won Alain Clark een Zilveren Harp.
VERWACHT 2022 Alex Kroes
Alex Kroes is binnenkort te gast in Small Talk de podcast. De grootaandeelhouder van Go Ahead Eagles komt verhalen over zijn rol bij de Deventer voetbalclub. Kroes kocht in 2019 een groot deel van het aandelenpakket en sinds die dag bepaalt hij het beleid in De Adelaarshorst. Zaakwaarnemer Daarvoor was hij jarenlang een gevierd zaakwaarnemer en medeoprichter van het bureau SEG, een internationale organisatie op het gebied van sportmanagement. Uiteindelijk bouwde Kroes met grote internationale toptransfers een vermogen op, waarmee hij onder meer tachtig procent van de aandelen van GA Eagles kocht.
VERWACHT 2022 Sebastiaan Verschuren

Sebastiaan Verschuren : Informatie volgt.

De plaat en zijn verhaal

De gast in de Small Talk podcast nemenhun eigen muziek mee. Deze plaatjes worden afgespeeld in de podcast. Echter…… Bij iedere plaat hoort hun eigen verhaal. In deze onderstaande spotify playlist kun je ze nog een keertje beluisteren.

Small Talk de Podcast

Even iets anders ! Small Talk de podcast is een podcast over het hebben en werken met Talent. Deze podcast is een productie van Ronald Stolk persoonlijk en is geen onderdeel van RSTCC BV of studio2 communications BV. Voor alle gebruikte muziek wordt netjes rechten afgedragen aan BUMA STEMRA.

Mee werken of presenteren ?